utorok 29. novembra 2016

Jednoduchý návod na bielenie šišiek (DIY)

Vo vianočnej výzdobe rada používam biele šišky, ale farbiť ich štetcom je zdĺhavé a pracné a pri nastriekaní sprejom hrozí, že sa vplyvom vlhka zatvoria, zlepia a bude po paráde. Našťastie som objavila extra jednoduchý návod ako na to!

Potrebujeme: rukavice, vedierko, bielidlo, noviny, niečo na zaťaženie a šišky (samozrejme :) )

Postup: šišky nahádžeme do vedierka, zalejeme bielidlom, zaťažíme aby sa nevynárali a necháme odstáť cez noc (alebo až 24hod). Potom si nasadíme rukavice, šišky vyberieme poukladáme na noviny a necháme uschnúť (najlepšie vonku na balkóne aby sa vyparili aj zvyšky bielidla). Malo by to trvať cca týždeň ale záleží na vonkajšej teplote a vlhkosti (čím teplejšie a suchšie tým rýchlejšie sa šišky znovu otvoria).
Jednoduché nie? Už len zbehnúť do najbližšej drogérie :)

nedeľa 27. novembra 2016

Nedeľný citát


zdroj

Extra pichľavý

...adventný veniec som zvolila tento rok. Umotať borievkové vetvičky teda nie je vôbec sranda. Proti pichliačom som síce použila hrubé lyžiarske rukavice ale práca v nich nie je práve pohodlná. Asi aj preto je tento rok iba menší 22cm rozmer. S výsledkom som ale spokojná a veľmi pozitívne ma prekvapila vôňa, ktorá je oveľa silnejšia ako pri čečine zo smreka alebo jedle. Sviečky v tvare hviezdičiek sú z Tedi.

photo by design of my world

piatok 25. novembra 2016

Nezabudnite na adventný veniec!

Ak ste doteraz nestíhali tak úloha na dnešný deň je jasná - šup nazbierať nejaké tie šišky, mach a zelené vetvičky a umotať si adventný veniec! Pre tých menej zručných postačí aj minimalistická verzia v kvetináčikoch či na podnose :) Mne sa zapáčil ten z borievky (obr3) tak idem pohľadať lyžiarske rukavice a pustiť sa do boja s mega pichľavými vetvičkami. Držte mi palce ....

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7

nedeľa 20. novembra 2016

Útulná mini obývačka

Tak táto obývačka ma dostala na prvý pohľad! Je to vlastne iba taká úzka paneláková "kobka" aká býva bežne u nás, ale zariadená tak šikovne .... máte tu všetko: pohodlný gauč s kopou vankúšov, písací stolík, odkladacie konferenčné stolíky a zaujímavú obrazovú galériu na stene. A všetko pôsobí svetlo, vzdušne a neodolateľne pohodlne!
daily dream decor

sobota 19. novembra 2016

Obálky na peniaze

Neviem ako to máte vy, ale ja mám všeobecne problém s výberom darčekov pre chlapov. Chápete mi ženy stále vzdycháme čo všetko by sme chceli ale oni..... A tak sa najmä pri mojom bratovi, ktorý študuje na opačnom konci slovenska stáva, že dostane iba nejakú maličkosť a k tomu peniažky.
Aj tie je ale potrebné aspoň pekne zabaliť. Rozprávkovo krásne obálky na tento účel som objavila na Sashe u predajcu ArtStore. Obálky sú v sivo-strieborno-modrých zimných tónoch a zdobia ich motívy vločiek či hviezd. A keď už budete nakupovať nezabudnite ani na menovky na darčeky!




zdroj - ArtStore


utorok 15. novembra 2016

Sashe vianočný wishlist

Vonku si veselo poletujú snehové vločky, zajtra je voľný deň a mňa chytá pravá Vianočná nálada :) Tento rok som si povedala, že sa do domácej výzdoby pustím oveľa skôr, aby bolo na všetko dostatok času. Mám kopec plánov na DYI - svetlenú reťaz s lampášikmi, papierové soby podľa návodu, ktorý som objavila na Sashe a na deku sa chystám poprišívať biele brmbolce....tak dúfam, že aspoň niečo z toho aj reálne stihnem :)
A čo vy? Tiež chystáte na Vianoce vlastnú výzdobu? Ak si na to náhodou netrúfate nie to; množstvo prekrásnych handmade kúskov vyrobených s láskou nájdete na Sashe. Tu je pár tipov, ktoré by som domov pokojne brala aj ja :)


Originálna vianočná dekorácia v krásnej šedej šálke / Dekora
Sada 4 betónových písmen,  v minimalistickom dizajne/ U dvoch blšiek
Drevená závesná ozdoba / sidumilu
Drevená vločka zo smrekového dreva / Volavka
Originálny, elegantný, vianočný veniec / babioles
Originálna autorská ozdoba na vianočný stromček. / babioles
Sada drevených domčekov / bySue
Drevené vianočné ozdôbky na stromček v prírodnej hnedej farbe s jutovým špagátikom. / Elart
Vianočná ozdoba z bielej keramickej hmoty, tvar hviezda / details


nedeľa 13. novembra 2016

Prvý sneh!

Včerajšok hádam ani nemožno nazvať dňom, ráno sa totiž zastavilo niekde na polceste a po celý deň ostalo sivé a maximálne ponuré pološero. K večeru sa to ešte "vylepšilo" dažďom, ale našťastie s klesajúcou teplotou prešiel dážď do sneženia. Ráno bolo teda jasné, biele a správne zimne čarovné :)

photo by design of my world


piatok 11. novembra 2016

5 užasných spální so zimným dekorom

Dnešný deň bol jeden z tých "skvelých" dní kedy po tretí raz prerábate jednu vec, lebo niekto ustavične mení názor; kedy na vás niekto nezmyselne kričí, lebo ste si po niekoľkých slušných (ale neúspešných) pokusoch dostať sa k veci, ktorú mal dotyčný odovzdať už dávno dovolili povedať DOSŤ!; kedy sa k ceste, ktorú plánujte do rána dostanete až popoludní v najväčšej špičke a trvá vám 3x toľko; kedy pracovník na pošte dookola prekladá 5 listov na podanie a tvári sa tak, až máte pocit, že si to asi radšej pôjdete nahodiť do toho počítača sami, kedy spotená, vyšťavená, hladná a ovešaná 3 taškami čakáte na autobus, ktorý neprichádza.....
Skrátka po dnešku túžim už len po jednej veci - mäkučkej, posteli s kopu vankúšov o ktoré sa opriem a hrubou vlnenou dekou do, ktorej sa zababúšim. Tak sa pokojne inšpirujte aj vy. A aby som nebola za úplného negativistu prezradím, že som mala na obed skvelo pripravené kačacie stehno, mňam :)
est living
buzzfeed
pinterest
homemydesign.com
sfgirlbybay

utorok 8. novembra 2016

DYI - Jesenné lampášiky

Mám pocit, že čas beží posledných pár týždňov akousi vyššou rýchlosťou. Ráno behám s balíčkami na poštu, z práce bežím domov a do večera aranžujem venčeky. A hoci ma hotové dielka napĺňajú radosťou, mám v hlave ešte kopec nových nápadov, ktoré nestíham popri objednávkach zo Sashe vôbec realizovať. Našťastie som sa dostala cez víkend aspoň k jednému dlho odkladanému projektu (inšpirácia pochádza odtiaľto). Konečne som našla vhodné led svetielka a samotná realizácia nezabrala veľa času. Výsledok ale prekonal očakávania! Pri prvom zasvietení som až ochkala od nadšenia :) No nie sú jednoducho čarovné?

physalis lights
jesenné lampáše

štvrtok 3. novembra 2016

Žiadny strop

...alebo takmer žiadny, je dominantou tejto vzdušnej stavby. Inšpiráciou pre vznik tohto domu bola stará stodola a napriek tomu, že dom má veľkorysých 250m2 pôsobí útulne.Moja srdcovka - jedálenský stôl z jediného nepravidelného kusa masívu!

zdroj

utorok 1. novembra 2016

Mäkké a hrejivé

Tie najlepšie tipy na mäkké a teplučké pleteniny, ktoré vás zahrejú v týchto mrazivých dňoch. Všetko poctivá ručná práca výrobcov zo Sashe!

1. Ručne pletená deka,100% akryl, rozmer 140 x 20cm /uAnny
2. Veľká ručne pletená maxi vesta z prírodnej priadze /Gabul/
3. Teplučká pletená deka do kočíka a postieľky pre najmenších /LittleEye/
4. Pletená deka Anežka z pleteacej priadze príjemnej na dotyk /Marcellinna/
5. Romantická háčkovaná deka alebo prehoz na posteľ, rozmer 150x240cm /Simply/

A je tu november!