pondelok 29. februára 2016

Pilne pracujem

Kraslicová sezóna je u mňa v plnom prúde a po celom byte sa povaľujú vajíčka v rôznom štádiu finalizácie :) . Celú ponuku aj s cenami nájdete v mojom obchodíku - www.sashe.sk/Floreza.

veľkonočné vajíčka folklórne
veľkonočné vajíčka modré
veľkonočné vajíčka kvietkované
veľkonočné vajíčka hnedé

nedeľa 28. februára 2016

Nedeľný citát (7)

Pred pár dňami som objavila trošku netradičný citát (spolu s krásnou fotografiou), ktorý na mňa zapôsobil a rozhodla som sa ho pridať aj sem; pôvodný zdroj nájdete tu.

kids photography



piatok 26. februára 2016

Nordic pure white

Znova jeden z kategórie biely a minimalistický. Tento byt je prekvapujúco dielom vietnamského architektonického štúdia AT. Design & Viz. Kuchyňa je pre mňa priveľmi minimalistická ale páči sa mi jedálenský stol, ktorý priestor príjemne zateplil  aj luster nad ním. Kresielka sú netradične široké, takmer ako mini pohovky a vyzerajú veľmi pohodlne. Zaujímavým detailom sú drevené polená pod skrinkou na stene, ktorá tak opticky pôsobí akoby stála na nich. A tie okná.....ach......

ATDesign-wooden-livingroom-nordic-style

ATDesign-wooden-dining-nordic-style
ATDesign-wooden-dining-in-monochrome-nordic-living

Trochu neskoro

Tento rok som mala kvôli občasnému snehu, ktorý sa veselo objavoval ešte aj tento týždeň pocit, že mám na bahniatka ešte kopec času. Mám rada také maličké, ktoré sú ešte naoplo schované a pekné bielučké.....Síce som si už dávnejšie vyhliadla na poli jeden pekný nízky strom ale dostala som sa tam až dnes.  A ostala som prekvapená aké sú už bahniatka rozkvitnuté!





streda 24. februára 2016

Veľkončný brunch

....tak pod týmto názvom ponúka Tchibo držiteľom TchiboCard exkluzívny predpredaj veľkonočnej kolekcie kde nájdete riad, prestieranie, dekorácie, pomôcky na zdobenie vajíčok i pečenie a veľa iného. Kolekcia je pekne nafotená a nesie sa v príjemných sviežich pastelových tónoch - skrátka je z čoho vyberať. Na ukážku ponúkam pár kúskov, ktoré by nejaký ten jarný brunch určite spríjemnili aj mne :). Celú kolekciu nájdete tu.

Vajíčko na mäkko a ešte k tomu zo škrupinky som jedla naposledy asi ako 10-ročná ale aj tak sa mi zdajú tieto stojančeky neodolateľné....
na vajíčka
Pridať popis

Samozrejme nejaký ten prírastok do vtáčikovskej mánie - to nesmie chýbať. Tieto sú krásne jednoduché, takže si ich viem predstaviť používať celoročne....
drevené vtáčiky


Na pletené veci mám v poslednej dobe slabosť a tieto sliepočky v kombinácii s drevom sú úplne rozkošné!
easter sliepočky

Ružová je tento rok trendy a kvetinový motív na drevenom podklade mi príde fajn varianta oproti presladeným ružovým motýlikom a kvetinkám z filcu, ktoré vídam v každom druhom kvetinárstve.


závesné jarné dekorácie


zdroj obrázkov: Tchibo

utorok 23. februára 2016

Malé radosti

Posledný týždeň mám pocit, akoby sa všetky veci vyvíjali presne opačným smerom ako treba... skrátka nemám práve najlepšiu náladu a tak som sa rozhodla trošku potešiť. Živé kvety mi vždy zdvihnú náladu a v Kauflande som objavila poslednú kyticu narcisov. Tak si užívam aspoň tie malé radosti....




pondelok 22. februára 2016

Jarné vázy

Na Westwing Home and Living beží nová kampaň pod názvom "Probuzení jara" kde nájdete záhradný ratanový nábytok,  vázy, farebné textílie a kvetinový riad. Najviac ma zaujali vázy - netradičné tvary a farebne zladené skupinky váz to je to pravé pre jemné jarné kvety.
zdroj
zdroj
zdroj
zdroj
zdroj

streda 17. februára 2016

Škandinávsky farmársky dom "in black and white"

Predtým ako som bola situáciou prinútená sa presťahovať do bytu, som bola presvedčená, že v paneláku neprežijem. Aby ste chápali - vždy som bývala tak, že som mala k dispozícii záhradu a les dva kroky od domu....takže logicky som si nevedela predstaviť ako ľudia môžu žiť niekde kde je vrcholom zelene trávnik s rozlohou pár metrov.....
Dnes tak žijem už dva roky a väčšinou je to v pohode  - nutné dodať že mám celkom pekný výhľad na vrchy a dva kroky od paneláku lúky :). Ale aj tak by som kedykoľvek menila za takýto krásny farmársky dom s nádhernou terasou a vlastnou záhradou kde by som sa teraz na jar mohla rýpať v hline a pozorovať ako všetko klíči a rastie raketovou rýchlosťou :).

viac foto tu

utorok 16. februára 2016

Farebné palety a generátory farieb

Určite väčšina z vás pozná Seeds - stránku kde sa môžete inšpirovať tisíckami farebných paliet. Stránka je jednoduchá, dá sa vyhľadávať podľa motívu alebo konkrétnej farby. Ak človek nemá jasnú predstavu o tom ako by mal jeho interiér vyzerať, bytový dizajnéri odporúčajú nájsť si obrázok, ktorý sa vám páči a vyvoláva príjemný pocit - seeds vám k tomu ponúka rovno aj farebnú škálu, čím máte solídny základ pre tvorbu. Tak napríklad moju spálňu by vystihovali napríklad tieto obrázky:

Ak je vašou srdcovkou obrázok levandule riešením môže byť interiér v štýle Provence

Obrázky mora a mušlí sú zase najlepšou inšpiráciou pre výber farieb do kúpeľne, a inšpiratívny obrázok si tam môžete nakoniec pokojne aj zavesiť :)

Seeds je skrátka super ak neviete presne čo hľadáte a potrebujete nakopnúť inšpiráciu! Čo ale v prípade, že vysnený obrázok je dávno vybratý a vy potrebujete iba farebnú paletu? Aj na to už dnes našťastie existujú stránky.

Jednou z naj je Color Palette Generator - jednoducho zadáte adresu obrázka kdekoľvek na internete, stisnete tlačidlo "Color-Pallete-ify" a o pár sekúnd máte farebnú paletu dokonca v dvoch variantách - tlmené i jasné farby.

Ďalšou možnosťou je Color Hunter. Stránka pracuje prioritne s databázou fotiek na Flickri ale je možné obrázok zadať aj formou adresy, vyhľadať ho priamo vo vašom PC (upload an image) alebo vyhľadávať inšpirácie iba pomocou tagov. Nevýhodou oproti Color Palette Generatoru je, že stránka k výslednej palete neprikladá obrázok (na foto som si paletu s obrázkom spojila v photoshope)

Na podobnej báze funguje aj stránka Color Jack ; a príbuzné z druhého kolena sú stránky Kuler, a Color Designer ponúkajúce kombinácie farieb. Stačí si vybrať podľa toho čo vám najviac vyhovuje. Tak príjemné hľadanie :)

pondelok 15. februára 2016

Mestská džungľa....

.... v tomto trende sa nesú mnohé jarné kolekcie napr. tá od H&M Home‎. Mať v celom byte palmy a rovnaký dekor aj na textíliách je na mňa priveľa. Zaujala ma však jednoduchšia varianta od Casadeco. Tapeta "Jardin Botanique Vert" v kombinácii s jednoduchou sedačkou a doplnkami v jemných pastelových  farbách  - takto si predstavujem jar. U nás tapety Casdeco ponúka Horus Trade.



sobota 13. februára 2016

Všade samé srdiečka

Priznám sa, že neznášam to predvalentínske šialenstvo keď je zrazu všade samá ružová a červená a všetko je v tvare srdiečok alebo je na tom srdiečko aspoň nalepené.... v posledných týždňoch som však pri blúdení po internete našla pár originálnych výnimiek, ktoré sú napriek tuctovému srdiečkovému looku priam "na zjedenie" :)

via

recept tu


 
via
via

štvrtok 11. februára 2016

Snehová nádielka

Včera bolo vonku počasie, že by človek ani psa nevyhnal ako sa hovorí. Fúkal vietor a celý deň lialo ako z krhly, takže kým som večer dorazila k našim bola som mokrá od hlavy po päty napriek tomu, že som mala dáždnik. Spať do toho nečasu sa mi vôbec nechcelo, tak som návrat odložila na ráno. A vyplatilo sa lebo, ráno ma privítalo krásnou bielou perinou! (Fotky nie sú nič extra, keďže som mala so sebou iba mobil.)