piatok 30. októbra 2015

Nadhľad (foto)

Občas keď mám plnú hlavu myšlienok ženie ma to do kopcov. Ticho, čerstvý vzduch, šuchot lístia a aktuálne aj nádherné slnečné počasie..... čo viac si želať?! Človeku sa pri tom namáhavom šliapaní do kopca vyčistí hlava, pouvoľňujú sa nejaké tie endorfíny a odmenou je nádherný výhľad. Všetko sa zrazu zdá maličké a aspoň na chvíľku tak môžete nad svojimi problémami získať nadhľad......








photo by design of my world


utorok 20. októbra 2015

Sivec

Pár víkendov dozadu sa podaril skvelý výlet - počasie bolo ukážkové a viac ako hodinové šliapanie do kopca, (pre človeka bez kondičky ako ja riadna drina :)) bolo napokon odmenené nádherným výhľadom na povodie Ružína a okolité vrchy! Rozhodne odporúčam....




výhľad na povodie ružínu


photo by design of my world

pondelok 12. októbra 2015

Tradičné izbové kvetiny - netradične II alebo pátranie pokračuje...

....a to vyslovenou lahôdkou, objavenou na blogu Lenky Hrubej.  Táto úžasná vecička sa nazýva kokedama a ako píše Lenka v doslovném překladu znamená mechová koule. Jde o rostlinu v kulatém balu zeminy, který je obalený mechem. Existují dva typy kokedam - levitující kokedama, která se zavěšuje do prostoru a tradičnější kokedáma, která se umísťuje na talířek či misku."

zdroj
Lenkyn blog "Zahrada na niti" je plný článkov o týchto fascinujúcich "machových guliach", rád ako sa o ne starať, ale nájdete tu i mnoho inšpirácií týkajúcich sa rastlín v najrôznejšej forme a Lenkyne zážitky z ciest i života. Najlepšie na celej veci je, že Záhrada na niti má okrem samozrejmosti akou je facebookova stránka i vlastný e-shop, kde si môžete kúpiť nie len kokedamy ale i mnohostenové teráriá na sukulenty či hmyzie hotely do eko záhradky. Tak hor sa nakupovať!








Tradičné izbové kvetiny - netradične

Ako sa postupne zabývavam začína mi chýbať zeleň. Cez leto som si to ešte kompenzovala letničkami na balkóne, no tým pri aktuálnom počasí definitívne odzvonilo a mne neostáva nič iné len vyriešiť kam umiestniť pár izbových kvetín čo je pri spoločnom bývaní s americkým burundukom závažný problém. Hľadala som teda ako inak na internete....

Moju srdcovkou sa stali moderné a luxusne vyzerajúce lietajúce kvetináče v tvare gule. Sú zavesené na oceľovom lanku s posuvným zaistením pre pohodlnú starostlivosť o rastliny. Guľa je vyrobená z číreho laboratórneho skla a samotný kvet sa sadí do plastovej nádoby, ktorá je v nej vložená. Samozavlažovanie je zabezpečené cez na to určený otvor v guli. Dostupné v čiernej, bronzovej, zlatej a striebornej verzii na Petal.sk . Nádhera!
Kvetináč lietajúca sklenená guľa, priemer 16cm

Sadu troch ručne rezaných kvetináčov sympatických oblých tvarov som objavila na Sashe u predajcu odteraz . Použitý je francúzsky porcelán zvnútra ošetrený transparentnou glazúrou. Kvetináče sú zavesené na koženej šnúrke a vhodné tak do interiéru ako aj do exteriéru.
Porcelánový kvetináč s priemerom 11cm a výškou 12cm

HOH! sú vertikálne kvetináče, pre tvorbu zelených stien. Pravidelne ich v akcii nájdete na Bonami. Ide vlastne o ekologický a praktický netradičný obraz so skrytým systémom zavesenia, pričom súčasťou balenia je aj rašelina. 
HOH! Duo Smart Bianco, 78x27 cm

Pomocou nástenných kvetináčov Hexagon sa dajú na stene poskladať zaujímavé obrazce, (George & Co, ponúka For Keeps) a ich tvar skvele ladí so škandinávskym interiérom.
Hexagon je dostupný v rôznych veľkostiach

Ponuka je síce bohatá no ani v jednom prípade sa nejedná o práve lacný špás. Vidím to tak, že kým sa naplní prasiatko s nápisom "na kvetináče" budem sa musieť pustiť do nejakého DYI riešenia :).




štvrtok 8. októbra 2015

Milujem jeseň ...(foto)

..... - šušťanie lístia pod nohami, vlhkú vôňu húb v lese, vlákna babieho leta na ktorých sa chvejú kvapky ranných hmiel, upršané dni, kedy sa s radosťou zachumlem do deky s čajíkom a dobrou knihou .....

Ale najmä milujem jesennú farebnosť a hojnosť - gaštany ukryté v pichľavom obale, žiarivo červené šípky, kríky prehýbajúce sa pod ťarchou čiernej bazy, hľadanie orechov medzi opadaným lístím a popri tom neopísateľná sladko-omamná vôňa dozretého hrozna!

Je to obdobie, kedy jednoducho musím tvoriť! Všetky tie farby a plody priam kričia o to aby ich človek zodvihol a dal im nový život - a tak aranžujem jesenné venčeky, a ak si ukradnem chvíľku tak oddychujem  na prechádzke lesom a snažím sa uchovať si aspoň trochu krásy jesene aj na neskôr formou fotografií .






utorok 6. októbra 2015

Inšpirácia riečnymi kameňmi

"Puffy" sa dnes tešia veľkej popularite a nájdete ich v najrôznejších vyhotoveniach. Spoločnosť Lapalma sa pri dizajne tých svojich z kolekcie Kipu inšpirovala riečnymi kameňmi - a to nie len tvarovo ale aj farebne. Nájdete tu rôzne svetlé, sivé až takmer čierne odtiene okruhliakov akoby pohodené medzi modrými tónmi vody, ktoré spolu výborne ladia. Dostupné sú v rôznych veľkostiach a môžete ich použiť ako podnožku, príručný stolík, či náhradu konferenčného stolíka.


piatok 2. októbra 2015

Variovateľný policový systém

Minulý rok som strávila kopec času hľadením ideálneho policového systému, ktorý by mi vyhovoval do obývačky. Chcela som niečo jednoduché, najlepšie variovateľné, v kombinácii biela/drevo s podmienkou, že sa tam vojde aj televízor. Ako sa ukázalo jednalo sa o nesplniteľnú úlohu takže police som si dala vyrobiť na mieru (ak by mal niekto záujem celý proces od návrhu až po finálnu verziu nájdete popísaný tu ) .
Bola som preto veľmi prekvapená, keď som v poslednom letáku od Tempo Kondela objavila policový systém Slade Slide - skladá sa z viacerých kusov, ktoré si skombinujete podľa vlastnej potreby. Nejedná sa práve o najlacnejší variant ale ako alternatíva ak nemáte po ruke šikovného stolára je fajn a najmä je to konečne niečo čo má šmrnc :).
police slade slide